DETAILS, FICTION AND TOPRAKSıZ TARıM

Details, Fiction and Topraksız tarım

Details, Fiction and Topraksız tarım

Blog Article

Klasik tarımdaki yatay yerleşim yerine, dikey tarım yapılabilir. Bu da daha fazla ekine imkan tanır.

Bitkiler arası mesafe yetiştireceğiniz bitki çeşidine göre değişmekle beraber marul yetiştiriciliği için ideal mesafe thirty cm olarak belirlenmiştir.

This action permitted tenants being qualified for Workplace, and this was A different initial within the county of the City ofNew Carrollton.

Bitkiye verilecek olan su ve besin maddesi önceden hesaplanabildiğinden, su ve gübre tasarrufu sağlanır.

Evde topraksız tarım, bitkilerinizi sağlıklı bir şekilde büyütmenin ve taze ürünler elde etmenin etkili bir yoludur. Her advertisementımı dikkatlice takip ederek, kendi ev bahçenizi başlatabilir ve bu fashionable tarım yönteminin keyfini çıkarabilirsiniz.

Seçtiğiniz hidroponik veya aeroponik sistemi kurmalısınız. Sistem kurulumu, genellikle talimatlarla birlikte gelir, ancak her sistem farklı olabilir. Sistemi doğru bir şekilde monte etmek, bitkilerin sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlar.

Bu teknikte saksı yada torba içine doldurulan substratlara bitkilerin dikilir. Bitkinin ihtiyaç duyduğu besin elementleri damla sulama sistemi ile verilir.

Also, new retailers on the resort usher in additional eating selections for visitors and people, along with office Place and Conditioning facilities.

Hidroponik tarımın advertımlarını takip ederek, bitkilerin toprak kullanmadan sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlayabilir ve verimli bir şekilde ürün elde edebilirsiniz.

Topraksız tarım, bitkilerin geleneksel toprak kullanımı yerine farklı ortamlarda yetiştirilmesi anlamına gelmektedir. Bu yöntemde bitkiler köklerini mineral besin çözeltileri, su veya farklı bir ortamda tutan bir büyüme ortamında yetiştirilir.

İlk olarak 1929 yılında Prof. Dr. William Gericke tarafından kullanılmaya başlanılan topraksız tarım daha sonra Hollanda da geliştirilmiştir. Ülkemize ise ticari olarak 1990 yılında Antalya’da kurulan modern Topraksız tarım serada başlamıştır.

Bitki ihtiyacı olan besin maddelerini çözelti şeklinde gerek gördüğü zaman alabildiğinden hastalık ve zararlılara karşı daha dirençlidir. Böylelikle hastalık ve zararlılarla mücadele çOkay az veya Helloç olmamaktadır. Topraksız tarım sağlığa zararlı değildir.

- Topraksız tarım, hava koşullarından bağımsız olduğu için mevsimsel değişkenlere daha az duyarlı oluyor, bu da yıl boyunca sürekli üretimi destekliyor.

Topraksız tarım; bitkinin ihtiyaç duyduğu mineralleri toprak yerine çözeltiler aracılığıyla bitkiye vererek yapılır. Su Kültürü (hidroponik) ve Katı Ortam Kültürü olmak üzere iki ana başlığa ayrılır.

Report this page